En påminnelse om att börja drömma

Här får du en påminnelse om att gå ut och vara glad. En påminnelse om att börja drömma. 

Idag är det läge att dra ett streck och gå vidare. Livet väntar där ute. Gå ut och var glad, vad ska du annars ha allt det här till? 

Du är vad du gör. Du är dina val, dina handlingar. Lämna ditt rum och gå ut och var glad. 

Lär dig italienska. Boka en resa. Sponsra en späckhuggare. Gör världen bättre. Var inte lat. Gör något annat. 

Hitta en livskamrat igen. Töm alla hyllor. Odla vänskap, tänk dig lycklig, det går. 

Lev ditt liv som du vill. Som du kan och vill. Du kan sitta där i Paris i maj med ost och bröd och vin. Du kan om du vill. 

Du vill ju leva innan du dör. Du måste slåss och streta emot om du vill ha din frihet kvar. Låt ingen tämja dig. Låt ingen tvinga dig. Låt ingen chackra med det enda du har. 

Törs slåss för din sak också när mörkret faller. Följ linjen i din hand. Börja drömma. 

Har du bestämt dig än? Ska du gå den säkra vägen eller din egen väg? 

Du är en människa full av liv. Dom vill fånga in dig och tämja dig, men du ska vara vild och fri. Utan tårar får du inte den friheten. Nån slår igen dörren i ansiktet på dig, men du klämmer in din fot. 

Gå ut och tänd lite hopp. Få det att sjuda och sjunga en stund i någons kropp. Få någon att glömma det som glömmas skall. 

Tro på det möjliga, tro på din dröm. Den är möjlig. Allt är möjligt. Det gäller att vara där vattnet är strömt. Du slåss mot livet och livet mot dig. 

Vad du drömmer om vet du bara själv. Gå ut och var glad. Gå ut och var vacker och stolt. Du kan om du vill. Var glad att du lever, var glad att du finns.

Kommer från Veckans Peptalk från Olof Röhlander (som lånat en och annan rad från Ulf Lundell).

Bild.