Lika barn…

För en vecka sedan fick en nära väninna till mig sitt första barn och jag har förstås varit och köpt barnkläder till hennes lilla dotter. Det är ju svårt att låta bli menar jag när de är så söta. Så ja, jag har varit rätt upptagen av babykläder på sistone.  Kanske var det just därför som jag igår på msn surfade in på nyheten ”Pojk- och flickkläder olika stora”.
Gissa om jag blev förvånad och också ganska ledsen av att läsa inslaget som berättade om ett blogginlägg från ”Den nya bloggen”.

Det som stod var nämligen följande att ett pojkplagg i storlek 116 var större än ett flickplagg i samma storlek, alltså 116. Barnstorlekar ska bara baseras på centilong, det vill säga hur långt barnet är i centimeter, och således kan man ju tycka att en flicka som är 116 cm borde ha lika stora kläder som en pojke som är 116 cm eller hur?

Tydligen är det dock inte så utan pojkkläder är större för att, som en expedit i en klädbutik ska ha svarat när hon frågades hur det kom sig, …det är större rörelsevidd i pojkkläderna. Dom busar ju runt på ett annat sätt.

Man blir nästan lite matt och jag kan inte annat än hoppas att butikerna skärpt sig till dess att min väninnas dotter blivit gammal nog för att busa runt. På vilket sätt hon vill!