100 sätt att börja tycka om dig själv, prick nu!

Det HÄR är en artikel jag brukar återkomma till.

För det är alltid lika svårt att göra, och lika lätt att glömma. Att den viktigaste relationen vi har, är med oss själva. De mest praktiska råden är nästan de bästa: såsom det första, skriv en lista över saker du älskar dig själv, av orsaker du älskar dig själv. Eller dansa, dansa varsomhelst och närsomhelst tycker jag. När jag är ensam hemma spelar jag alltid hög hög musik och studsar runt. Och stretcha. Det är så skönt att stretcha, jag som aldrig kan sitta still stretchar mest hela tiden.

Rensa ut. Rensa ut saker du inte använder, eller behöver, eller älskar. rensa ut känslor och minnen, skriv ner allt som är jobbigt, som du inte kan släppa. Skriv ner det om och om igen tills orden förlorar all betydelse och du kan andas lite lättare. och gör det om och om igen, varje gång paniken kryper tillbaka, eller ältandet. Ta tag i saker som tynger dig, på något sätt, på något plan. Gör det nu, det känns så mycket lättare efteråt.

Lyssna på människor, verkligen lyssna. Försök skapa verkliga kopplingar till världen omkring dig. tala om hur du känner, även om det endast kan sammanfattas med ”dåligt” eller ”förvirrad”. Behandla andra, och dig skälv, med respekt. Alltid. Sluta försök passa in, sluta även försöka vara den person du tycker att du ska vara, och uppskatta den person du är.

Och något jag verkligen kan rekommendera… Gör volontär arbete!