Magasinet Tjejliv!

Nu har första numret av Magasinet Tjejliv trillat ner i min brevlåda och här kommer min recension.

”Vi vill göra ett magasin för dig som är ung tjej idag. Vil vill skriva och fota allt som kan tyckas vara intressant för er. Och kanske kan vi väcka intresse för det ni inte trodde att ni gillar. Vi vill vara den där trygga kompisen som ni håller i handen i alla väder. För vi vill vara en bra vän. Någon som inte talar om för dig hur du ska göra, hur du ska bete dig eller vad som är rätt och fel.”

Så inleder grundarna, ägarna, drivkrafterna och hjärnorna Sara och Jessica som står bakom Tjejliv det första av många nummer. Såklart ger jag tidningens syfte högsta betyg!

Jag diggar:

♥ Variationen i intervjuerna. Härligt att få se nya saker! Intervjuerna i första numret  handlade om allt från Roller derby och hästhoppning till simning och Sanna Bråding. Jag gillar att bli matad med tips och info som jag aldrig skulle hitta annars!

♥ Tjejerna som lyfts fram! Kul att få både få läsa om ovanliga tjejer som är precis lika vanliga som jag själv och om kändisar. Alla är precis lika coola, trots att de håller på med så skilda saker.

♥ Priset. 39 pix eller 195 för sex nummer. Det har man råd att unna sig!

♥ Formatet. Perfekt storlek för väskan.

Bristen på tips. Tidningen innehöll inte ett enda råd gällande utseende eller karriär. Alla vill faktiskt inte bli entreprenörer! Det ledde till att jag slapp känna mig fel, något som jag kan göra när jag får veta hur man ska vara och hur man ska göra. Jag kunde halvligga i min obäddade säng, bita på ena tumnageln och helt glömma bort mitt otvättade hår och min sunkiga pyjamas. Det var liksom helt oviktigt för stunden och det kände så himla skönt. Tidningen gav mig en känsla av hopp och av att mycket mer är möjligt än vad man tror från första början. Jag har beställt en prenumeration och har sett fram emot nästa nummer sedan igår kväll.

Texten om självskadebeteende. Skönt att det finns en tidning som vågar skriva om tunga ämnen.

Negativt då. Jaa ni. Att den inte kommer ut så ofta? Nä, jag har bara bra saker att säga om Tjejliv so far. Faktum är att jag tycker att den är så bra den att jag vill ge bort ett nummer till någon av er. Gör så att du gillar det här inlägget på Facebook och sedan lämnar en kommentar (du lyckas med både och genom att klicka på rubriken till inlägget och sedan skrolla ner). Glöm inte att ange din mejl, det är bara vi som ser den. Denna lilla minitävling avslutas imorgon lördag klockan 18.00.