Magies Sommartips #2: Hemstadsturism

Turister är roliga. Det verkar som att de ser allt från ett annat perspektiv. De går med kameror och förundras över saker som vi tycker är helt banala. Därför är några av mina roligaste sommarminnen och ett av mina bästa sommartips att leka turist i sin egen stad. Man lär sig mer om stan, övar sin engelska och får fina foton som minne.
Återigen kan man gå själv eller med någon annan. Mina viktigaste tips för en lyckad turistrunda är:

1. Klä dig som en turist. Bekvämt och praktiskt, lämna gärna handväskan hemma och ta med en rygga. Då kommer man in i ”mooden” snabbare också.
2. Ta gärna med någon form av kamera och karta. Vattenflaska och mackor/kex är också bra om du/ni vill sitta någonstans och samla energi.
3. Prata engelska eller dialekt även med varandra om du går med någon annan.
4. Bestäm vart du/ni är ifrån på förhand och lev in i rollen. Varför inte läsa på lite om er påhittade hemstad så ni kan komma med någon rolig jämförelse.
5. Fråga folk om vägen, tips på vad man kan göra i stan, sevärdheter och utsikter. Be dem ta kort på dig/er. (Glöm inte att ta det på engelska/dialekt).
6. Be folk ta kort på dig/er framför statyer/byggnader/utsikter.
7. Bestäm någon rutt innan och kolla på din stads turistinformation.
8. Gå till ställen och ta vägar du inte brukar.
9. Man behöver inte gå in i museer om man inte har råd, blir lika kul att ta kort utanför. Vill man är det såklart kul att gå in också.
10. Gå in i gamla kyrkor, det brukar oftast vara gratis och fint att titta på.