Många säger att det ska vara speciellt

Inte bara själva sexet, utan killen, situationen, tillfället och allt runt omkring. Vad är speciellt egentligen? Förutom en kille man verkligen tycker om. Levande ljus, lugna favoriter, jordgubbar och rosenblad? Jag tror att den som bestämde att det skulle vara så var en person som ville få alla att vänta på det där speciella så länge som möjligt. Men det gör ju få, vi gjorde det i alla fall. Utan allt det där runt omkring, kanske med någon som inte alls var särskilt speciell. Vi kanske gjorde det för att få det gjort, för att det kändes rätt just då, för att vi var nyfikna eller för att han verkligen ville. Och sen var det över, den där gången som enligt myten är så viktig och som ska förändra en för all framtid. Kanske gick det fort, kanske gjorde det lite ont, kanske känner man sig lite snopen eftersom det inte alls var så som man trodde. Hade det varit annorlunda om man hade väntat, om man hade sett till att det var ”speciellt”? Hade man fortfarande känt sig så här…. tom?

Jag tror att den där tomheten ofta kan bero på att man hade så höga förväntningar och på att alla pratar om hur speciellt det ska vara, utan att säga vad speciellt egentligen betyder. Nu ska jag berätta en sak för er! Det enda som är viktigt när man har sex första gången är följande:

1) Du måste själv ha lust. Viljan ska komma från dig, inte från killen eller bottna i att ”alla andra har gjort det”. Om han slutar tycka om dig för att du inte är redo är han inte rätt kille! Och so what om alla andra har gjort det, en dag gör du det också och sen har du hela livet på dig att göra det så mycket du vill.

2) Använd skydd. Så många sjukt ovärda saker kan hända om du inte har det. Allt från vårtor på snippan till en bebis i magen. Som sagt: skydd, skydd, skydd!

3) Du måste själv ha lust! Jaha, hade jag redan sagt det? Okej, men det är skitviktigt!

Om du verkligen vill och om du gör det med en kille du tycker om så lovar jag att det inte spelar någon roll om det inte hände på en strand i solnedgången utan en romantisk låt i bakgrunden.