Manifestation mot våldtäkt

Fyra elever från ett gymnasium i Stockholm startade för nästan ett år sedan ett projektarbete med målet att engagera samhället att aktivt jobba mot våldtäkter. Under det gångna året har de föreläst i skolor, summerat enkäter och fört statistik över allmänhetens intresse och syn på ämnet. På lördag kulminerar arbetet i vad de kallar (och vi på tjejkraft håller med!) årets viktigaste event: en manifestation mot våldtäkt.

De hoppas att manifestationen ska öka både politikers och enskildas medvetenhet om problemet och få fler att engagera sig. Den största utmaningen för initiativtagarna har varit att få utrymme i media. Nicole Korse är en av ungdomarna bakom projektet och hon berättar: Det känns som att många har sett oss som oseriösa med tanke på att vi är fyra elever från en gymnasieskola. Trots detta har vi lyckats bevisa att vi är seriösa, visat vår projektplan och vårt event på Facebook.

Med manifestationen vill de också visa sitt stöd för de som blivit utsatta för sexuella övergrepp och som lever med skammen. Några av de som kommer att finnas på plats på lördag är RFSU, Tjejjouren, Novahuset och författaren till 14 år och till salu.

På lördag kommer vi att visa vårt stöd! Om ni också vill göra det ska ni gå till baksidan av Norra Latins skolgård mellan klockan 13:00-15:00. Hoppas att vi ses där!

Logotype: Alexander Isehag

PS. Ni kan attenda till deras event HÄR!