Marja: "Gör vardagen lite gladare!"

Jag har tidigare skrivit om mitt mål att göra vardagen gladare, samt tips på hur man (eller i varje fall jag) kan förbättra sin inställning till det, vad ska vi kalla det…”lite mindre roligare” dagarna/perioderna i livet. För såklart kan vi påverka hur vi känner, och därmed känna oss mer positiva, och göra dagarna gladare! Detta är ett ämne som jag tänkt mycket på, och här nedan kommer ytterligare en lista på mina egna tankegångar.

– Jag har satt ett datum någon gång i framtiden (som låter någorlunda realistiskt), ett datum då jag bestämmer mig att ”då ska mitt liv vara annorlunda, jag ska inte vara där jag är idag”. Jag har nämligen några ganska stora mål. Till exempel vill jag öppna ett eget företag. Detta datum som jag satt ut kan jag räkna ner dagarna till, vilket gör att situationen ”inte blir oändlig”, för det finns ju ett slutdatum (typ)!
– Jag har en hobby som jag spenderat mycket tid på, vilket gör att tiden utanför mitt vanliga arbete känns betydelsefull, vilket i sin tur gör min vardag gladare!
– Jag gör något roligt på stunder då jag vet att jag brukar känna mig nere vid. Exempelvis söndagar, eller vissa vardagskvällar! Kanske kan jag gå på bio, äta en härlig middag, baka något gott etc.
– Jag brukar minst en gång i veckan äta lunch med mig själv. Det behöver jag verkligen, och är något jag värderar högt! Kanske skriver jag ett inlägg till Tjejkraft (som detta), eller så kanske jag läser. Jag brukar även i samband med denna lunch ta en liten promenad för att få lite välbehövd luft. Guld värt, och riktig avslappnande!
– Jag bokar in stunder då jag slappnar av. Jag tar innan vissa träningspass en stund för mig själv på ett café och exempelvis läser. Dessutom är timmen innan jag ska gå och lägga mig utsatt till att slappa (läs titta på serier på netflix).
– Jag har infört en ”unna mig”- peng, runt en hundring i veckan som jag kan spendera på något jag vill ha, men inte riktigt behöver. Under de senaste veckorna har jag unnat mig ett nagellack från ”make up store”, chai latte-pulver och en god glass.