Marjas tips på julpyssel:

Tycker ni om julpyssel? Här kommer några smartka och snygga tips från vår bloggare Marja!

– Har man kottar (antingen som man själv plockat, eller köpt för en billig peng) kan man antingen köpa sprayglitter och spraya på, limma på glitter eller bara pynta med naturella! Jag placerar ut mina kottar i kakfat fyllda med ”fejksnö”, i krukor, hänger upp dom i trådar eller bara ställer dom där de passar.

– Jag bakar pepparkakor minst en gång innan jul. Jag har en stor hjärtform som jag brukar använda, och i den ogräddade pepparkakan gör jag ett hål. Efter gräddning dekorerar jag kakorna med kristyr (går att göra egen på florsocker och vatten) och non-stop/smarties, och hänger upp dom i smala luciaband. Luktar gott gör det också!

– Apelsiner blir juliga och fina genom att trycka i hela nejlikor i valfritt mönster i dom. Sedan är det även fint att knyta ett rött lucia band runt och hänga/lägga apelsinerna vid passande ställe. Apelsin tillsammans med nejlikor är nog den juligaste lukt jag vet!

– Lite dyrare, men något som jag ändå unnar mig at köpa ett par utav, är de färdiga pysselkitten från ex. Panduro. Här ingår allt material och beskrivning på hur man gör fint julpyssel! Dessutom brukar jag köpa ett sådant kitt för julkort. De blir superfina och lite mer personliga än köpta (även om man inte själv är hjärnan bakom utseendet). ”

” Jag skrev tidigare (i somras) om att jag lyssnar mycket på podcast och pratradio. Det spelar ingen roll om jag är ute och joggar (detta gäller dock under varmare väderförhållanden), städar, bakar/lagar mat, jobbar eller håller på med min hobby – lyssnar jag på något, är det nästan alltid pratradio/podcasts som gäller. Främst är det då Radio 1, vilken är en pratradiokanal, som gäller. Eftersom jag lyssnar så pass mycket på detta, känns det vant och nästan som en vän! Kan ni då tänka er att jag blev ledsen när jag fick veta att kanalen ska läggas ner? Vad ska jag då lyssna på? Tips på bra poddar och liknande mottages tacksamt!

Jag har dock funnit ett par podcast som jag tycker mycket om, vilka är: ”Adam och Kompani” och ”En econimstas pod ”.