Mia Skäringer

Vilka förebilder har ni?

Jag älskar att pusha för kvinnliga förebilder och Mia Skäringer är en sådan tycker jag.
En alldeles mänsklig, ömtålig, kännande människa – precis som oss andra.
Hon är inte ”perfekt” så som media ofta säger åt oss tjejer att vara, inte pinnsmal, har inte reklam-slät hud, kommer inte från en rik familj, har inte massa höga betyg och häftiga utbildningar och så vidare…

Men hon är en person som har lyckats! Och då menar jag inte ”lyckats” som i att hon har blivit känd eller rik, utan hon har lyckats med att komma till ett ställe i livet där hon trivs. Hon gör det hon vill göra, på det sättet hon vill göra det – men hennes väg har inte varit rak och enkel, det är ingen väg.
Hon har gått igenom ätstörningar, sexuellt utnyttjande, fattigdom och en dålig självkänsla speglad i en ful verklighet.

Hur hon nu reflekterar över den vägen och där hon är idag är väldigt inspirerande och det har på många sätt hjälpt mig, både att känna igen saker jag själv tänkt på och varit med om men det har också hjälpt mig att se framåt i livet och framför allt fått mig att förstå att en kan lyckas med livet utan att vara ”som alla andra”, bara en är sann och snäll mot sig själv.

Lyssna på hennes vinterprogram från förra året, det går att ladda ner HÄR.

Tro mig! Det är värt det!

Och hon är ju trots allt rätt grym, för Mia Skäringer lyckas ensam göra det som Filip och Fredrik gör ihop: Kolla in DETTA.

 Bild