Min första fylla…

…minns jag som igår. Jag följde med min kusin hem till hennes äldre kille. Han hade ett rum i en byggnad bredvid hans föräldrars hus och i det rummet fanns det rödvin så det räckte och blev över (som jag minns det). Vi satt där hela kvällen och när det blev dags att gå ner till stranden och möta upp de andra fick min kusin lägga mina armar på sina axlar och i princip bära mig ner – vilket jag inte mindes dagen efter.

Det var en obehaglig känsla att inte ens minnas hur jag hade kommit hem. Jag fick återberättat för mig dagen efter att vi hade festat vidare nere på stranden en stund innan jag och min kusin gick hem till min faster och farbror (som självklart var bortresta den helgen).
I efterhand kan jag tänka tillbaka på den kvällen och vara så tacksam och glad att det var med min kusin som allt hände. Hon är två dagar yngre än mig och vi har hängt ihop så länge jag kan minnas. Vad som hade kunnat hända om inte hon var där och tog hand om mig, vill jag helst inte tänka på.

Så, jag vet att det är spännande första gångerna man dricker med sina vänner, så för att inte låta gammal och naiv – gör det tillsammans med någon du vet att du kan lita på. Någon som tar hand om dig om det blir för mycket. För plötsligt kan alkoholen slå undan fötterna på dig och då är det inte lika spännande längre.