Min frukost

Gomorron!

Idag börjar jag dagen med en blåbär-avokado-smoothie, ett kokt ägg och två rågsurdegsmackor med skinka och västeråsgurka.
Ägget ger förstås extra mättnad men dessutom blir jag så glad av min retro-äggkopp (som är ett loppisfynd). Att duka ”fint” ger mig lite extra energi på morgonen!

Två mjölkfria smoothies:

För alla er som inte tål mjölkprodukter, eller för er som vill bjuda en kompis som inte tål mjölk på smoothie, följer här två recept som är naturligt mjölkfria men försvinnande goda ändå! Smoothies är enkla att variera och kan göras med nästan vilken frukt som helst. Det är bara att testa. För att få den krämiga konsistensen utan att använda yoghurt kan man alltid använda banan eller avokado. Även jordgubbar ger en lite tjockare konsistens.

Blåbär och Avokado (Räcker till 1 stort glas el 2 små)

1 halv avokado
1 dl frysta blåbär
1 tsk honung
äppeljuice (gärna en med fruktkött i)

Låt er inte skrämmas av avokadon. Det här blir supergott och man känner inte av smaken av avokadon om man bara mixar väl i första steget.
1) Skär avokadon i mindre bitar. Mixa den, blåbären och lite juice i en blender el med en mixerstav. Ordentligt – Man ska inte se några avokadobitar längre utan allt ska vara som ett blålila mos.
2) Häll i mer juice allt eftersom när avokadon och blåbären har blandats ordentligt.
3) Tillsätt honungen och mixa ytterligare några sekunder till den blandats med resten.

Jordgubbssmoothie (räcker till 2 stora glas)

1 banan
300 gr jordgubbar (färska el frysta)
1tsk honung
apelsinjuice

1) Skär bananen i mindre bitar. Mixa den med jordgubbarna och lite apelsinjuice. OBS! Frysta jordgubbar kan ta sönder din blender/mixerstav. Så är du osäker på vad din klarar av så tina hellre jordgubbarna nån minut i micron först.
2) Tillsätt honung om så önskas och mer apelsinjuice tills du uppnår önskad konsistens.