Min sexdebut

Alla undrar hur deras ”första gång” ska bli. Med vem ska jag göra det? Kommer det att göra ont? Hur ska jag göra? För att ge några tips och råd så ska jag berätta lite om min.

När jag var 16 var jag oskuld. Mina kompisar och jag pratade om sex hela tiden. Mest handlade det om vem som hade hånglat med vem, hur många gånger man hånglat, vad som hänt då och – viktigast – vem hade gjort ”det”. Vem av oss hade fått träda in i den här mystiska vuxna världen av S-E-X som vi alla såg som något stort och ändå så okänt. (Tänk att något som man vet så lite om kan uppta så mycket av ens fokus och tankar.) När någon av oss hade tagit det stora steget fick hon berätta allt om upplevelsen medan vi andra med stora öron försökte få grepp om vad det hela handlade om egentligen.

I tvåan på gymnasiet träffade jag min första seriösa kille. Jag var superkär och trodde typ att vi skulle gifta oss. Eftersom jag märkte att min kille var kär i mig också så började man ju förstå att ”det” någon gång skulle hända.

Men det tog faktiskt sju månader innan vi gjorde det. Och det är jag väldigt tacksam för idag.

Vi hånglade ju och allt det där som hör till men vi stressade inte med det ”stora”. När det väl hände så föll sig allt väldigt naturligt. Jag kände ju min kille bra och eftersom vi inte gjort något innan vi var mogna och BÅDA kände att det var helt rätt, så blev det bra.

Jag tror att det blev det för att vi var redo och för att vi kände varandra så väl. Då tänkte man inte så mycket på om man gjorde rätt eller inte – man bara gjorde. Och det kändes bara bra – inte pinsamt eller konstigt.

Så mina råd är:

1)   Gör det med en kille som du känner väl och som behandlar dig väl.

2)   Gör det för att DU VILL, inte för att han tjatar eller för att du TROR att han kommer att tycka mer om dig om du gör det.

3)   En bra grej kan vara att besluta sig för hur länge du vill vänta t.ex. ”efter jag fyllt 16” eller nåt. Då är det lättare att avhålla sig från att göra något som man ångrar.

4)   Och slutligen – vänta tills du känner dig helt redo och vet att du inte kommer att ångra dig.

Jag kände aldrig att min kille pushade mig eller tjatade på mig. Och om ni råkar ut för det så kan jag bara säga: det är INTE okej. Den enda du ska lita på är DIG SJÄLV. Våga lita på att om en kille verkligen tycker om dig och respekterar dig – då väntar han tills du känner dig helt redo.

Och skydda dig. Såklart.