Mmmatilda: Att mogna i kärlek

Om det är något jag lärt mig, så är det att bevara min självrespekt. Ta hand om mig själv. Se mig själv. Ibland betyder det att man sårar någon annan. I jakten på lyckan.
Jag har aldrig skrivit en lycklig kärlekshistoria. Stundtals har jag upplevt lycklig kärlek. Felfri kärlek. Men kärlek är en berg- och dalbana. Med toppar. Med dalar.
Om det är något jag lärt mig, så är det att bevara min självrespekt, att kärlek inte är guld och skinande diamanter, men att kärlek är värt att slåss för.
För man slåss för kärlek. Man slåss inte emot kärlek. Att slåss mot kärleken är som att lära en hund prata, eller en fågel att andas under vatten. För en dag så slår kärleken tillbaka med dubbelkraft. Rakt i ansiktet.
Pang.
Om det är något jag lärt mig, så är det att bevara min självrespekt, att kärlek inte är guld och skinande diamanter, men att kärlek är värt att slåss för, så länge man slåss utan ammunition.
För jag måste trappa ner på mitt försvar. Mitt försvar håller kärleken borta. Jag blöder hellre av kärlekens sårnad än att leva utan en historia.
Om det är något jag lärt mig…