När jag blir stor…

Vad vill du bli när du blir stor? Något vi nog alla funderar på ett par gånger om dagen, och vars svar vi kanske ändrar lika ofta. Här kommer en Thereses historia som fortfarande inte är slut.

Om någon för ett år sedan hade sagt till mig att jag skulle söka en sjuksköterskeutbildning så hade jag tittat lite konstigt på personen. För ett år sedan skulle jag nämligen bli Kock, det var jag starkt övertygad om, tills för ungefär två månader sedan. Jag hade kommit in på vad som då var min drömutbildning, en treårig universitetsutbildning som skulle göra mig till Kock. Skolan låg utanför Örebro, och eftersom jag bodde i Stockholm var jag tvungen att flytta. Jag fick snabbt en lägenhet och allt var perfekt. I alla fall ett litet tag. Jag märkte ganska snart att det här med kock var ingenting för mig, och helt plötsligt stod jag där, utan framtidsdröm och tillbaka i Stockholm.  Vad skulle jag göra nu?

Under gymnasiet ville jag bli sjuksköterska men av någon anledning glömdes den drömmen bort. Ända fram tills nu. Jag har sökt en utbildning i Stockholm och nu känns allt så där perfekt igen. Den här gången hoppas jag att känslan håller i sig längre än ett par veckor.

Att veta vad man ska bli ”när man blir stor” är svårt, svaret är inte så självklart som när man var 5 år och ville bli prinsessa. Det tar lite tid att komma fram till, men om bara är beredd att ge det den tiden som det tar är jag säker på att man hittar rätt.