"Nej, JAG FYLLER ÅR DÅ!"

Idag är det dagen innan julafton och det är helt underbart och allt sånt där. Julen är liksom fortfarande ”på gång”. Det är OK att koka kola och dricka glögg fortfarande. Det är faktiskt fortfarande OK att inte veta vad man ska ge lillebror i julklapp än. MEN trots allt julsnack och pirr-i-magen-vad-ska-jag-få-i-morgon?-känslor så kommer jag personligen inte ifrån att denna dagen är, och har alltid varit, min mammas födelsedag. 

Det finns folk som fyller år på julafton, som fyller år på nyår, på elfte september och den 22 juli. Det finns barn som fyller år på sina föräldrars födelsedag och det finns datum som man helt enkelt glömmer bort. Och även om jag vet att min mamma är trött på att få sammanslagna julklappar och födelsedagspresenter och vet att folk inte hinner komma och hälsa på på hennes födelsedag så vet hon också att det blir frukost på sängen och mys och födelsedagskort utan tomtar på.

För det kräver att man anstränger sig lite för att inte ska känna sig bortglömd, vill jag tro. Så om ni känner någon som fyller år under jul (eller när som helst egentligen) – ta en liten stund för att bara fira födelsedag. För att bara fira den personen.Och skippa julmat, julkort och julomslagspapper på presenterna.

Och om det är din födelsedag idag, eller i morgon, eller någon av de där ”helga dagarna” som nästan alla är upptagna på så är mitt tips till dig att dels ta dig tid att fira dig själv, att våga kasta ut julen och naturligtvis att ta chansen och fira din födelsedag mer än en dag om året! God jul och Grattis på födelsedagen Mammi!

tjejkraft98053432e53224

Bild