Ni är inte era betyg!

Och så tog den klassen jag undervisat studenten. I två månader har jag följt dem och undervisat och nu så slutade dem.

En klump i magen fick jag och tårar i ögonen.

Mentorerna höll tal:” Jag må ha varit arg sur och skrikit på er. Men det har jag gjort för att jag brytt mig. Ni har varit hopplösa, skit jobbiga men jag har älskat er under dessa tre åren. NI ÄR INTE ERA BETYG! Glöm inte det! Kämpa vidare. Ni kommer läman ett otroligt tomrum efter er”

Coola grabbarna fick tårar i ögonen. En otroligt speciell klass, men inte så många närvarande där, dåliga betyg. Men en det har funnits en otrolig kärlek i klassen med helt underbara individer. Vad spelar det för roll om dem har IG i nästan allt? De är underbara människor ändå. Och det är ju så…att det händer så mycket under gymnasiet ibland som gör att man faktiskt inte kan tänka på betygen för att det händer så mycket annat runt omkring.

Jag fick en klump i halsen när jag såg klassen. Några kom fram till mig och ville att jag skulle skriva i deras studentmössa, dem ville även att jag skulle var med på klassfotot 🙂

Helt underbart att vara lärare.

Mentorerna har haft ett helvete. Och det har varit mycket bråk med eleverna. Men det är för att dem har brytt sig! Annars hade dem väl struntat i dem, inte sagt någonting.

Så det finns lärare som bryr sig!! Vi lärare måste vara lite hårda, lite pushiga, det behövs det med! Det kanske kan upplevas konstigt. Men man tjatar, för att man bryr sig!

Glada var dem, kastade upp sina studentmössor, hoppade och sjöng och tackade för de tre åren. Hoppas jag kommer få träffa dem nån gång. Riktigt fina människor som jag verkligen kommer sakna. Och som har lärt mig som lärare, otroligt mycket!

Grattis ni alla som slutat skolan(och de menar jag alla som avlutat sin årskurs)! Ni är grymma!! Sikta mot stjärnorna så kommer ni gå långt 🙂