Ni sliter själen ur mig.

Dagens lästips är en krönika på Helsingborgs Dagblad som handlar om den enda rasismen som samhället tar med en klackspark: den mot asiater. Jag är van att förödmjukas, skriver Patrik Lundberg och fortsätter; ungefär en gång i veckan säger någon ”Kolla, en kines!” eller kommer någon fram och hälsar på ett språk som för mig är främmande.

Ingenstans är jag fredad. Förnedringen hemsöker mig i radio och tv. Att skämta om och skratta åt asiater tycks vara den enda rasism som kan gå obemärkt förbi. Det räcker att stretcha ögonen med fingrarna eller säga L i stället för R, så kiknar publiken av skratt.

Men ingen klagar och så länge ingen rasar i media finns det väl inte någon anledning att agera? Se bara på Fazers Kina-godis, vars förpackning pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla. Inte ett dugg bättre än Nogger black, glassen som gav upphov till ramaskri och fick dras tillbaka.

Det värsta är att han ju har rätt! Varför är den allmänna uppfattningen att det är mer politisk korrekt att skämta om och peka på asiater än afrikaner? Vi på Tjejkraft tycker att det är ett fantastiskt bra initiativ att väcka den debatten som inte kommer en dag försent! Läs krönikan i sin helhet HÄR!