Nikita: En text om flykt och att hitta hem

Ibland blir det inte alltid som vi har tänkt oss att det ska bli. Ibland ramlar man och har svårt att resa sig upp. Ibland är mörkret under täcket mer bekvämt än ljuset utanför dörren. Ibland känns lögner bättre än sanningar. Ibland behövs det en tillflykt som får oss att glömma det liv vi lever, ibland behöver vi helt enkelt bara fly. Men, sanningen är den, att hur mycket vi än försöker att fly kommer känslan alltid ikapp oss.

Känslor går inte att styra över och känslan finns där hos dig även om du under ett ögonblick känner dig vilsen. Känslor är varken eller, de är kompletta saker i alla dess färger. För att kunna älska måste man kunna hata, för att kunna sakna måste man våga släppa taget. Att släppa taget är just det som skrämmer mig. Känslan av att förlora någon man älskar, något man älskar.

Jag har tvingats göra en del sådana val i mitt liv. Jag har ibland stannat i en relation som inte varit bra och tryckt undan min inre röst som med en magkänsla sagt; att det här är fel. Jag har överanalyserat, gråtigt, och gjort allt för att slippa känna just den känslan. Men idag när jag ser tillbaka på allt inser jag att det enda rätta är att lyssna till sin inre röst och att våga lita på sin magkänsla. Det är då man lär sig att andas och det är då man lär sig att älska sig själv.

tumblr_n2r5n4BvX31semwouo1_500