Nu tar vi hand om oss själva!

Jag var på vårdcentralen idag för att ta reda på varför jag är trött, yr och har huvudvärk på eftermiddagarna. Svaret blev inte helt oväntat att jag spänner mig och stressar. Det fick mig att fundera lite på hur jag hanterar mina uppgifter. Handlar det om att jag har för mycket att göra, eller att jag inte kan hantera det jag har att göra på rätt sätt? Min doktor sa ett par saker som jag inte kan släppa:

1) Måste du vara duktig hela tiden, bäst på allt? Svar: ja. Det är otroligt viktigt för mig att prestera högt och jag har svårt att be andra om hjälp.

2) Det blir var man gör det till, men vad spelar det för roll i slutändan? Ja, vem bryr sig om mina betyg om 100 år, egentligen?

3) Vad är det värsta som kan hända? Ingenting. Ingenting, är det värsta som kan hända.

4) Ge dig själv en rolig timme varje kväll. Utan plugg, jobb och datorer. Bara en go film och en kopp te, eller en skön promenad i kvällsskymningen.

Fråga två och tre fick mig att tänka till. Hur kan man lägga ner så mycket tid och energi på saker som inte är så viktiga egentligen, när det viktigaste är att man mår bra!?

Nu undrar jag hur ni tänker kring stress och prestationer såhär, nu när det är slutspurt på terminen. Vad tänker ni om läkarens frågor?