Ny bloggare på tjejkraft.se

Hej alla ni som läser den här fina bloggen. Jag är så glad att jag också får vara med och delta.

Jag heter Marie och jag bor i Spanien. Just nu iallafall. Vi (Jag, Petter och lille Mio) flyttade hit i somras. Vi bor i ett litet hus på landet där elen försvinner lite då och då och om vi duschar på kvällen så är det inte säkert att det finns något varmvatten. Det kryper spindlar lite här och där och ibland får vi en stor stöt när vi sätter på spisen. Vi fick inte plats med så mycket kläder i packningen när vi åkte hit så vi har bara så att det räcker för tre ombyten. Och vet ni? Det är helt fantastiskt.

För vi har valt det här livet själva.

Ända sen jag var liten har jag haft svårt att bestämma mig för hur jag vill leva. Det har liksom varit mycket lättare att göra som alla andra än att fundera på vad jag själv vill. Så jag har tittat på alla andra och försökt leva som dem. Och det är så himla svårt. För en kompis klär sig på ett sätt och på HM:s affischer så har en tjej helt andra kläder. Snacka om förvirrande.

På samma sätt har jag försökt anpassa min personlighet efter vilka människor jag haft omkring mig. I fotbollslaget skulle man skämta på ett sätt, i skolan på ett annat och på jobbet på ännu ett sätt. Kunde jag inte lista ut hur jag skulle vara så var jag helt enkelt tyst. Och väldigt, väldigt sällan var jag mig själv.

Men så i våras så bestämde jag mig. Jag sa till och med högt:

– Nu får det vara slut med det här! Jag vill börja vara mig själv nu!

Sen dess har jag jobbat hårt med att alltid känna efter vad jag vill. Och det går! För om du känner efter tillräckligt noga så finns där inne i dig alltid en känsla för vad just du tycker. Vad vill DU göra ikväll? Vad vill DU ha på dig? Vilka vill DU umgås med? Vem vill DU vara?

Ibland krävs det att du känner efter riktigt noga, sätter dig ner och andas och tittar riktigt långt in i dig själv. Men känslan finns alltid därinne. Och ju mer du tränar desto oftare börjar allt kännas självklart.

Och det är fantastiskt häftigt att bestämma sig för att bestämma över sitt eget liv.

Vill du läsa mer om vårt liv kan du gå in på www.monsterbloggen.webblogg.se