PRESSMEDDELANDE: Tjejzonen får ny styrelseordförande

På Tjejzonens årsmöte den 19 maj valdes Hanna Eidem till ny ordförande för Tjejzonen. Hon efterträder Thintin Strandman, Tjejzonens grundare, som har varit styrelseordförande sedan 2009.

Hanna Eidem har lång erfarenhet av ledarskap och styrelsearbete inom ideell sektor, bland annat som ledamot i Tjejzonens styrelse. Hanna arbetar som chefsrekryterare och är partner på Brightmill AB, som är en av Sveriges ledande interimsbyråer. Hon är utbildad KBT-terapeut och har även gått Tjejzonens interna kurser i medmänskligt lyssnande då hennes engagemang i Tjejzonen började redan 2012 när hon blev volontär och Storasyster för unga stödsökande tjejer.Hanna_Eidem_Tjejzonen

– Min dotter, som snart blir tretton år, var bara en liten tös när jag började mitt volontäruppdrag som Storasyster i Tjejzonen, säger Hanna. Men jag minns att jag tänkte redan då; om det någon gång kommer en tid när hon känner att hon inte kan prata med mig, skulle hon älska att ha en Storasyster som fanns där och lyssnade på henne. Det var den känslan som fick mig att engagera mig i Tjejzonen.

Tjejzonen stöttar tusentals unga tjejer per år. Under förra året genomfördes 5 691 chattsamtal och 121 personer erbjöds en egen stödkontakt. Stödet möjliggjordes av nära 400 volontärer, även kallade Storasystrar, som var engagerade under året.

– Tjejzonen har växt enormt mycket sedan jag startade organisationen, säger Thintin Strandman, grundare och tidigare styrelseordförande i Tjejzonen. Vi behövs mer än någonsin och jag är så glad att Hanna tackade ja till att bli styrelseordförande. 

Thintin Strandman blev under Tjejzonens årsmöte utnämnd till hedersordförande, och kommer för alltid att vara eldsjälen som startade Tjejzonen för att stötta unga tjejer som inte mår bra. 

En orolig omvärld, utsatthet, stor press på sig själv och från sociala medier är några av anledningarna till att unga tjejer mår allt sämre. Att andelen unga mellan 13-15 år som har psykosomatiska symtom har fördubblats sedan 80-talet är alarmerande siffror. 

– En alltjämt ökande psykisk ohälsa bland unga tjejer, det mänskliga behovet av att bli lyssnad till, mötet mellan Lillasystrar och Storasystrar, empatin, kraften i lyssnandet och professionalismen inom Tjejzonen är bara några av anledningarna till att jag vill fortsätta och fördjupa mitt engagemang i Tjejzonen, säger Hanna Eidem. 

Om Tjejzonen

Psykisk hälsa handlar om hur vi mår och trivs i vardagen och om vår förmåga att hantera livets upp- och nedgångar. Som Sveriges största stödorganisation för unga tjejer finns Tjejzonen där för alla som identifierar sig som tjej i åldern 10-25 år. Vi finns där när livet skaver, en känner sig ensam, stressad eller mår dåligt. Inget är för stort eller för litet att prata om. Vi lyssnar!

Tjejzonen har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Läs mer på www.tjejzonen.se 

Material
Ladda ned pressmeddelande (pdf)
Ladda ned bild (jpg)
Fotograf: Julia Sixtensson, Holy Comms

Kontakt

Eva Glückman
Generalsekreterare
070-764 78 40
eva.gluckman@tjejzonen.se