Nya perspektiv!

Jag har tidigare tipsat om att möblera om för att se saker o ting ur nya perspektiv och jag tänkte utveckla tipset lite.

Givetvis gäller fortfarande att möbler skall byta plats för att få den ultimata upplevelsen men det finns andra saker du kan göra för att förändra din omgivning. Minsta lilla ändring gör skillnad, tro mig!

* Byt plats på tavlor, eller byt ut tavlor! Rita gärna en egen bild som du sätter in i en ram.
* Införskaffa växter och gör en oas i ett hörn. Kaktusar, jukkapalmer, ett citronträd… Se vad du lyckas skrapa ihop och njut ac grönskan. HÄR finns tips på lättskötta växter.
* Byt textilier. Sy egna kuddfodral eller köp nya lakan. Textilier är lätta att byta ut och gör stor skillnad i rummet.
* Skruva av benen på sängen och sov närmare golvet. Det förändrar rummet och gör din morgonupplevelse lite annorlunda.
* Arrangera om prydnadsföremål, de är lätta att flytta.
* Lek med belysning. På t ex Rusta finns relativt billiga ljusslingor som kanske kan komma väl till pass.

Tanken är INTE att leka ELLE Interiör i ditt rum, men dessa små förändringar gör att du upplever rummet på ett annat sätt och således skapar nya tankebanor. När du möblerar om måste du t ex vänja om hjärnan vid hur du tar dig runt i rummet, och när du byter plats på tavlor så chockar du hjärnan lite lätt eftersom den inte är van vid den nya placeringen. Nya färger kanske uppmuntrar till nya sinnesstämningar, ja, alla förändringar kan göra nytta. Att sova annorlunda är också någonting som jag tror gör gott för kreativiteten, men det är inte alltid man har möjlighet att vrida och vända på sängen. Då kanske man kan leka lite på höjden istället.

Lycka till!