Tjejzonen söker insamlings- & kommunikationsansvarig


OBS! ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT.

Nu söker vi dig som vill vara med och arbeta för att öka den psykiska hälsan bland unga tjejer i Sverige. Tjänsten innefattar ett brett arbete inom både insamling och kommunikation.

Från kansliet i Stockholm och tillsammans med nästan 400 volontärer runt om i Sverige, arbetar vi för att unga tjejer ska bli lyssnade på. Varje år söker flera tusen självidentifierade tjejer stöd hos oss för att de inte mår bra. I den bästa av världar skulle Tjejzonen inte behövas, men så länge den psykiska ohälsan bland unga är så pass utbredd och fortsätter att öka så finns det ett enormt behov av vår stödverksamhet.

Tjejzonen är inne i en expansiv fas där målsättningen är ökad synlighet av vår verksamhet samt ökad insamling från privata givare och företag. Till vårt härliga team söker vi därför en ny stjärna som ska driva och utveckla arbetet med organisationens kommunikation och insamling.

Arbetsuppgifter
I rollen som insamlings- och kommunikationsansvarig vill vi att du ska vidareutveckla organisationens insamlingsarbete. Du förväntas också stärka Tjejzonens varumärke, synlighet och röst i relevanta sammanhang. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom området kan vara:

– att planera, genomföra och följa upp insamlingskampanjer för att öka antalet privata givare
– att vårda befintliga företagssamarbeten och skapa nya partnerskap
– att skapa målgruppsanpassat innehåll till olika kommunikationskanaler och för olika syften

Mycket av arbetet bygger på att skapa nya relationer, men vi ser också att du har god kunskap om det digitala landskapet för att kunna öka Tjejzonens närvaro online.

Vem är du?
Vi söker dig som är en positiv och omtänksam person som vill göra skillnad för tjejer. Du är en skicklig kommunikatör och projektledare, som är flexibel, prestigelös och har mycket god social kompetens.
För att lyckas i rollen som insamlings- och kommunikationsansvarig hos oss behöver du vara van att arbeta både strategiskt och operativt samt vara självgående och drivande inom ditt ansvarsområde. Uppdraget kräver en förmåga till helhetssyn, kreativitet och engagemang.

För att lyckas i rollen
– har du en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, försäljning och/eller media
– är du väl insatt i digitala insamlings- och kommunikationsplattformar
– har du erfarenhet av insamlingsarbete
– är du insatt i att utveckla givarresor och att bygga lojalitet
– har du erfarenhet av att annonsera på plattformar som Meta, Tiktok & Google
– har du grundläggande erfarenhet av att skapa kreativa lösningar i Adobe (främst Photoshop & InDesign)
– har du erfarenhet av att arbeta i program som WordPress, Mailchimp, Adoveo & Salesforce
– är du en god skribent som kan uttrycka dig väl på svenska och engelska
– har du kunskap om och erfarenhet av den ideella sektorn

Om tjänsten
Tjänsten är tillsvidare och på heltid (37,5 timmars arbetsvecka) med 6 månaders provanställning. Tjejzonen har kollektivavtal via Fremia och erbjuder friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, liksom viss möjlighet att utföra arbetet på distans. Vårt kontor ligger på Öregrundsgatan på Gärdet i Stockholm. Du rapporterar till generalsekreteraren.

Din ansökan
Är du intresserad av tjänsten? Skicka ditt CV och personliga brev där du beskriver varför du passar för uppdraget och vad du kan tillföra som ansvarig för Tjejzonens insamlings- och kommunikationsarbete. Skicka din ansökan senast den 12 mars till Tjejzonens generalsekreterare eva.gluckman@tjejzonen.se. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Om Tjejzonen
Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för unga tjejer i åldern 10-25 år. Vårt uppdrag är att stötta dem som kämpar med sitt mående, psykisk ohälsa och ätstörningar. Alla som identifierar sig som tjejer är välkomna att höra av sig till oss. Vi erbjuder ett kostnadsfritt och anonymt digitalt stöd.

– Allmänna Chatten för dig som behöver någon som lyssnar, stöttar & peppar
– Ätstörningschatten för dig som har tankar kring mat, kropp och vikt
– Storasyster Online för dig som vill prata med en egen Storasyster under ett års tid

Våra chattar är öppna varje kväll hela veckan mellan klockan 20.00 och 22.00 och bemannas av volontärer.