Olycklig kärlek

Har du varit olyckligt kär någon gång? Så där äckligt superkär så att det bara känns som att hjärtat ska gå sönder och samman när man ser honom eller henne i skolkorridoren eller på jobbet? Så där förälskad att ingenting annat känns viktigt förutom Han eller Hon med stort H? Det har jag varit. Många gånger. Men min allra största förälskelse som jag aldrig kom närmare än en tryckare på ett disco hette Oscar. Åh vad jag var kär. Så kär att kroppen blev alldeles varm när vi passerade varandra i korridoren och den där 45 minuterslektionen i franska som vi hade tillsammans en gång i veckan var den största återkommande höjdpunkten i mitt tolvåriga liv.

Vi gick i sexan i Myrängsskolan, i Täby norr om Stockholm. Ibland brukade jag och min bästis Karin cykla förbi hans hus. Han hade tre syskon, det visste jag. En storasyster, en lillasyster och en lillebror. (Tänk att jag fortfarande minns vad hans syskon heter, tyder det på ett ovanligt lojalt minne eller är det ett tecken på sinnessjukdom?) Han hade brunt hår i en sån där porrfrilla ni vet, (det ser ut som att man satt en potta på skallen och klippt runt den), det var inne -96. Jag hade glasögon, bångstyrigt hår och var verkligen ingen poppistjej. Han var väl ingen poppiskille heller egentligen. Men hans kompisar var rätt ”coola” och retade honom konstant, det var ju så uppenbart att jag var kär i honom, och de lät inte ett enda tillfälle att förlöjliga honom för det gå förlorat.

Ibland inbillade jag mig att Oscar var kär i mig också, i smyg, utan att någon visste om det. Jag tänkte att han kanske inte vågade erkänna det för sina coola kompisar, men egentligen tänkte han på mig lika mycket som jag tänkte på honom. Och kanske var det så. Men det fick jag aldrig veta. Efter sommarlovet började vi i högstadiet – i olika skolor. Jag såg honom nästan aldrig igen och kärleken till honom ersattes av kärleken till Kenny, Hugo, Erik, Robban och många många fler.

Har du varit olyckligt kär, eller är du kanske det precis just nu? Maila oss på redaktionen@tjejzonen.com och berätta!