Om jag inte säger nej, säger jag ja då?

Hur tänker ni kring inte okej sex? På tjejkraft har vi skrivit en del om ämnet tidigare (som ni bland annat kan hitta HÄR) och i denna texten skriver Andrea om en händelse som får en att ställa frågan om frånvaron av ett nej verkligen innebär ett ja:

Jag har funderat mycket på om jag ska dela med mig av den här händelsen eller inte. Mest för att jag inte riktigt lyckats reda ut mina egna tankar och känslor, trots att detta hände för länge sedan. Men jag har bestämt mig för att skriva om den ändå. Ni får jättegärna dela med er av era tankar kring det här i kommentarsfältet.

Det var några dagar efter min födelsedag. Min numera ex-pojkvän tog med mig ut på middag på kvällen för att fira i efterskott. Jag var dock på fruktansvärt dåligt humör. Tidigare på dagen hade det hänt en del saker (som är irrelevanta för den här historiens poäng) som gjort mig ledsen. Jag gjorde mitt bästa för att bita ihop och verka glad under middagen, min pojkvän hade ju planerat den så fint och jag ville inte förstöra det.

Men när vi kommit hem brast det totalt och jag började storgråta. Han tröstade mig så gott han kunde. Tröstandet gick så småningom över till att han tog initiativet till sex. Jag stelnade till då sex var det sista jag kunde tänka på mitt i allt gråtande. Jag tror han kände av att jag inte gav något gensvar och han drog sig undan. Men en liten stund senare försökte han igen.

Jag lät honom få sin vilja igenom. Jag hatar att erkänna det. Hela min kropp skrek nej, men jag hade dåligt samvete för att jag hade börjat gråta på den fina kvällen han planerat.

Några dagar senare tog han upp det och sa att han hade dåligt samvete. Jag hade lust att skrika åt honom: HUR KUNDE DU ENS TÄNKA TANKEN NÄR JAG SATT OCH STORGRÄT?! VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG?! Men jag sa ingenting. Jag klappade honom lite stelt på axeln och sa: Vi drar ett streck över det. Jag visste inte riktigt vad annat jag kunde säga. Jag sa ju inte nej.

Så för att upprepa frågan som förföljer mig fortfarande, om jag inte säger nej, säger jag ja då?