Om kärlek

I senaste Elle finns en uppmärksammad intervju med Michelle Williams där hon för första gången berättar om sin sorg efter ex-makens död. Och en massa andra saker såklart. Det som slog mig var att det var så otroligt relaterbart, något särskilt träffande hon sa var:

”När kommer man någonsin över sitt första förhållande? Sin första lärdom om vad det innebär att vara kär, vad det innebär att älska någon tillbaka? När kan man frigöra sig från sina tidiga mönster?

Något som först gjorde mig ganska ledsen, för det jag brukar betrakta som mitt första förhållande var väldigt mörkt, inte direkt något jag vill se som ett mönster jag oundvikligen arbetar ifrån… Men, mitt sätt att hantera saker är att skriva, så jag bestämde mig för att skriva en lista om relationer i mitt liv, kronologisk, men inte en lista av namn eller nummer, utan en lista över hur respektive relation, eller möte, inverkat på mig. Hur jag kände mig då, hur jag kände mig efteråt. och jag insåg att min första kärlek, mitt första förhållande, faktiskt var ett annat förhållande. Ett förhållande jag inte fokuserar på för att det inte ärrat mig på samma sätt, och jag insåg även att överlag har jag många fler positiva än negativa erfarenheter av kärlek.

Bild