Ord som jag själv skulle vilja höra

Ibland vet man precis vad man vill höra- men ingen vill säga det till en. Vet ni vad man gör då? Då skriver man de till någon annan, någon som kanske känner samma sak som en själv. Någon som kanske också längtar efter just denna sortens råd. Och sen skickar man dem till en peppblogg av lämplig kvalitet. Till exempel tjejkraft. 

När jag nyligen kollade igenom en gammal mailinbox jag helt lämnat hädan så hittade jag svar på ett jättegammalt mail jag skrev till en tjejjour när jag bodde nere i Skåne. Det var ett bra svar och så, men det räckte inte riktigt till. Därför skriver jag ett fiktivt svar till mig själv som jag skulle vilja ha fått.

Själva brevet handlade om att jag kände mig stressad i skolan, ensam och rädd för att misslyckas. Jag var helt enkelt inte duktig, varken som student, hemma eller som kompis. Svaret jag fick var av typen ”jo- det är du säkert!” och ”prata om hur du känner!”. Detta är skitbra råd. Men det jag hade behövt var lite aggression. Så här kommer ett lass med sånt:

Om man känner sig misslyckad- skit i det! Man får vara misslyckad för man är det sällan på allt! Vem bryr sig om du inte kan matematik, eller till och med får jättedåliga betyg på något ämne du gillar i vanliga fall! Om du tycker om att måla och kommer sist i en målar tävling säger det inte allt om din person. Man får hoppa av och börja om och sluta. Man får bråka med folk som får en att må dåligt och man får komma försent till jobbet ibland. Det handlar inte alltid om att ”rycka upp sig”. Ibland kan det vara lika effektivt att säga ”detta skiter jag fullständigt i- men jag är lika bra, lika mycket värd och har lika bra förutsättningar i alla fall!”

mailinkorg