På Irland

Just nu befinner jag mig på Irland tillsammans med min vän som jag känt i hur många år som helst. Vi är i en stad som heter Carrickmacross och volontärarbetar på Carrick Dog Shelter, ett hundhem för herrelösa och vanvårdade hundar. Vi har varit här i exakt två veckor och det är verkligen så himla värt det. Människorna här är hur trevliga som helst och man kan inte annat än älska deras dialekt (trots att det tar ett tag innan man vant sig och faktiskt fattar vad de säger)! 

Våra jobbuppgifter här är ganska många. Det vi gör allra mest är nog att ”poop-scoopa”, vilket är ett annat ord för att skyffla bajs. Jag vet att det låter äckligt, men det är faktiskt inte alls så farligt. Speciellt inte när man har fokus på att hundarna ska ha det så bra som möjligt. Hur mysigt vore det om man själv bodde på en plats med bajs överallt? Inte särskillt, enligt mig! Så ja, det är värt det. Bortsett från det gör vi som sagt massa annat också. Skrubbar, matar, städar, borstar och vårdar. Det är lärorikt som bara den och verkligen en helt ny erfarenhet!

Självklart är det inte bara hundar vi träffar, utan människor också (de som jag skrev var så trevliga, ni vet?). Bara här om dagen umgicks vi med några ifrån stan som våra två andra rumskamrater – som har vart här i tre månader – lärt känna, och herregud, det var det roligaste på länge! Människorna här är verkligen genomtrevliga! En av dessa var dessutom så rolig att man var nära på att pinka i brallan varannan minut kändes det som, haha.

Jag har inte ångrat en enda sekund att jag åkte hit. Landskapet är hur fint som helst och ja, resten också, som jag nämnt några gånger haha. Vill nästan påstå att jag är i extas, trots att jag saknar mitt hem lite då och då.

Jag skulle kunna skriva hur långt som helst om det här, men detta får räcka för nu. 🙂