Pepp-deluxe

Ibland har jag dagar som känns trista av olika anledningar. Det kan vara att jag känner mig ledsen eller nedstämd, eller att jag är uttråkad och rastlös eller för att det är tisdag (vilket för övrigt är den tristaste dagen på veckan). Jag har fem olika knep som jag brukar ta till när jag känner så.

Det mest effektiva sättet och som nästan alltid funkar är att jag sätter på peppad musik, på hög volym, sjunger med, ja nästan gallskriker orden, och dansar för mig själv. Detta ser (och låter) helkonstigt för andra men känns så skönt i kropp och sinne.

En annan sak som jag gör är att titta på min favoritfilm, Amélie från Montmartre. Jag har sett den minst 10 gånger, men blir lika glad varje gång.

En tredje sak som brukar peppa upp mig är att titta på gamla foton, oftast foton från när jag har varit ute och rest. Då brukar jag försöka minnas hur jag kände den dagen fotot togs, vad jag gjorde, vilka jag träffade, vad jag åt för mat, hur vädret var. Det blir som en fantasiresa tillbaka till den tiden och platsen.

När jag fyllde år för några år sen fick jag flera olika pärlplattor och en gigantisk burk med pärlor i regnbågens alla färger, så som en fjärde sak brukar jag lägga pärlplattor. Ibland gör jag olika smycken av dem, i form av bokstäver eller olika mönster som jag sen använder som örhängen eller halsband. Det krävs lite fingerfärdighet för pärlorna är små och mina fingrar klumpiga, men övning ger färdighet.

En sista och femte sak som jag gör är att googla franska ord. Mest för att jag har en förkärlek till det franska språket och tycker det mesta låter finare sagt med fransk brytning men också för att jag tror att jag var en fransk ballerina i ett tidigare liv.

Vad gör du för att bli peppad?