Postsecret.com

Jag jobbar med internet och jag har insett att det är en fantastisk grej! Du kan nå ut till många, och dela med dig av eller hitta information. Du kan hitta underhållning och du kan skapa kontakt med andra människor. Ja, du vet ju säkert vad Facebook är. Och vem har inte hört talas om Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest och gud vet vad de alla heter. Kanske har du en blogg. Eller följer en eller fler. Just nu, tillexempel, läser du en blogg.

Min poäng är att Internet är häftigt. Eftersom det är ett av många ämnen som jag verkligen brinner för, så kommer jag vilja dela med mig av några smultronställen som jag hittat online. Den första siten jag vill tipsa er om är postsecret.com.

En vän berättade att den startades som ett projekt av en amerikansk man. Han delade ut vykort på stan som han redan hade frankerat och skrivit adressen på (sin egen). Han bad de människor han träffade att  fylla i en hemlighet. Sedan skulle de skicka vykorten till honom, och han skulle publicera dem. Jag vet inte om det faktiskt gick till så, men
mannen heter Frank Warren, och konstprojektet har pågått sen 2005.

Nuförtiden skickar i alla fall människor från hela världen in hemmagjorda vykort till hem till Frank (han blir fullkomligt bombarderad!) där han väljer ut ett fåtal som visas på bloggen. Varje söndag uppdateras den, med 20-25 hemligheter.

Instruktionerna är inte svåra: Ju kortare desto bättre, en hemlighet per vykort och det ska vara något du aldrig delat med dig av, till någon annan.

Hemligheterna ska inspirera de som läser dem, och hela de som skriver dem. Det både inspirerar och helar mig, att läsa dem! Jag har både gråtit en skvätt, fnissat och skrattat högt när jag läst hemligheterna.

SÅ, vad har ni för surftips? Vilka sidor går ni in för inspiration?