Presenttips från Marja: Goda bollar!

Min stora hobby här i livet är att baka hälsosamt, men hur kan det då komma sig att jag inte delat med mig utav något tips eller recept angående just detta till er? Jag vill nu fresta er med en söt liten hälsosam sak, som är perfekt att äta till mellis, fikat eller att ge bort som en liten gåva! Jag talar om nöt- och fruktbollar. Dessutom är det mycket mer ekonomiskt att göra egna än att köpa dyra motsvarande barer i affärer. Nöt- och fruktbollar går att variera i näst intill oändlighet, och jag gör gärna bollar med flera oliak samker på en gång. Exempelvis gör jag några med bara nötter och dadlar, några utan kakao osv. Det är så mycket roligare när varje nötboll smakar annorlunda än den förra!

De ingredienser jag brukar använda mig utav är: torrostade (eller bara rostade och/eller naturella) cashewnötter och/eller valnötter, färska dadlar, riven kokos och kakao. Ta bort eller lägg till efter smak! Kanske vill du smaksätta med kaffe, använda en annan nöt, eller tillsätta havrgryn?

Det jag gör är att stöt (eller finhacka) nötterna var för sig med en mortel. Därefter blandar jag detta efter tycke (kanske några med bara valnötter, och några andra med bara cashewnötter) med de färska dadlar (godare och mer klibbigt än torkade). Sedan är det bara att tillsätta (eller låt bli) riven kokos och kakao efter valfri mängd och rulla till bollar. Underbart gott!

dsc_0577-tiltshift_5235de2fe087c35737ebe2f1

 

Kramar från Marja