Problem i familjen?

”Min mamma dricker rätt mycket, hon är full kanske två, tre gånger i veckan. Men asså hon är inte alkoholist eller så.”

”Min pappa är psykiskt sjuk och kan därför vara väldigt elak, min mamma finns inte hos oss längre. Jag har inga syskon och känner mig så himla ensam. Jag har typ ingen familj”

”Mina föräldrar skiljde sig för två år sen. Jag trodde det skulle göra så att de slutade bråka, men så blev det inte. Nu bråkar de mer än förut till och med. De pratar skit om varandra inför mig och de fattar ju inte det är asjobbigt för mig! Vad förväntar de sig att jag ska göra? Hålla med när de kallar varandra fula saker?”

”Min bror har utnyttjat mig sexuellt sen jag var liten. Mina föräldrar fick nyligen veta och nu har hela familjen splittrats på grund av det. Det känns som att det är mitt fel. Jag har börjat dricka sprit för att döva ångesten.”

Känner du igen dig? Varje dag chattar runt 30 tjejer med oss på Tjejzonen, på Öppen linje och Ätstörningszonen, och många samtal handlar om just familjen.

Att växa upp i en familj där mamma och pappa bråkar, kanske någon utav dem dricker mycket eller slår, där man blir utnyttjad av en förälder eller ett syskon, det är oftast otroligt jobbigt. Och kännas ensamt. Ibland känns det som att man är den enda människan på hela jorden som har det så som man själv har det. Men så är det inte! Du är inte ensam, jag lovar. Och det finns hjälp att få. Under nästa vecka kommer vi att skriva om AA, Anonyma Alkoholister och HOPP, riksorganisationen mot sexuella övergrepp, bland annat. Vi kommer också att få besök av en gästbloggare som berättar om hur det kan vara att växa upp i en familj som inte mår så bra. Vill du ha någon att prata med om din familj?

Här är några ställen du kan vända dig till;

Chatta med Tjejzonen, söndag-torsdag kl 20-22, via Tjejzonens hemsida

Chatta med Maskrosbarn, måndag-torsdag, via MSN se tiderna på Maskrosbarns hemsida

Chatta med BRIS, måndag-torsdag, via BRIS hemsida