Psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är ett begrepp många vuxna, myndighetspersoner och politiker slänger sig med vitt och brett. Men vad är det egentligen? Vem lider av psykisk ohälsa? Många unga tjejer i Sverige, sägs det.

När jag googlar ”Pyskisk ohälsa” får jag 256 000 träffar, en utav de leder mig till sajten vembryrsig.net, det är en sida som vill ”öka medvetenheten om bristerna inom den psykiska vården för barn och ungdomar”. På sajten kan man också läsa under rubriken ”Psykisk ohälsa” om olika sorters psykisk ohälsa; depression, ätstörningar, självskadebeteende, ångest och ångestsyndrom är några utav dem.  Om det här är psykisk ohälsa, vad är då psykisk hälsa?

Vi kommer under de kommande två veckorna att göra ett försök att reda ut begreppen lite, berätta hur vi i redaktionen gör när vi mår dåligt och komma med tips på var man kan vända sig om man tror att man lider av någon form av psykisk ohälsa. Vi kommer också att få besök av Madicken som driver bloggen Från självskadebeteende till lycka.

Har du tips och idéer på vad vi kan skriva om de kommande veckorna? Eller vill du berätta om när du själv lidit av psykisk ohälsa? Maila oss på redaktionen; redaktionen@tjejzonen.com