Rapport från ett tåg

Här kommer ett inlägg från en av våra bloggare. Hon hade förmånen att resa första klass härom dagen och här kommer en liten rapport till de av oss som inte ens har vågat gå igenom den vagnen. 🙂

Det här skulle INTE vara mitt första inlägg på Tjejkraft. Jag sitter i skrivande stund på ett tåg på väg ner på Köpenhamn och jag har min färdiga text på en annan dator. Jaja, jag får bita ihop och skriva något nytt helt enkelt.

Det är tidig morgon och jag sitter som sagt på X2000 med destination Köpenhamn. Första klass. Sug på den ni! Andra klass var utsålt så jag hade inte så mycket att välja på. Därför tänkte jag avge en lägesrapport härifrån first class, tillägnad er som i likhet med mig sällan väljer annat än budgetalternativ.

Det är typ andra gången i mitt liv som jag åker första klass på ett tåg och det jag flippar ut mest över är att vi får frukost. Serverat vid platsen! Jag är så jäkla lättimpad, jag har hypat upp detta ganska rejält och berättat om det för alla som korsat min väg. Till råga på allt la jag till några kronor vid bokningen så att jag skulle få en större frukost för då ingick färsk frukt och yoghurt. Nu är jag ju i och för sig typen som är helt värdelös på att äta en stabil frukost till vardags, vilket kanske förklarar varför jag går helt bananas så fort det vankas frukostbuffé på hotell och sånt.

SJ:s frukost var hur som helst till belåtenhet, det var fräscha råvaror serverat på bricka och jag var glad över att vi fick riktiga bestick istället för plastalternativen som jag hade förväntat mig.

En annan utmärkande skillnad är de rymliga sätena med rejält benutrymme. Jag hade också tur och hamnade på den sidan av gången där det bara finns ett säte, vilket innebär att jag inte ens har någon jämte mig att ta hänsyn till. Jag vet inte hur ni gör när ni försöker sova på tåg, men jag vill helst dra upp benen under mig och krypa ihop lite, vilket är en omöjlighet i andraklass om inte grannen är OK med att ha en fot i sidan. Här i första klass känns allting bara så okomplicerat. Här ni första klass finns inga bekymmer.

Gratis internet! Nåja, det är väl inbakat i priset, men jag behöver i alla fall inte bry mig om att tränga mig in på den fullproppade bistron och köpa till tjänsten. Det går snabbt och smärtfritt att knappa in koden från biljetten och sen är jag ute i cyberrymden och lever livet.

Folket är väldigt blandat, en del har nog hamnat här på samma sätt som jag och andra åker väl aldrig någon annan standard. Det vilat en skön och tyst stämning över hela vagnen. Det är inget spring och stoj, alla bara halvligger i sina feta stolar och softar.

Vi har även en kaffe- och fruktbuffé i vagnen, så om lusten faller på finns möjlighet att typa duscha ner sig själv med kaffe och plocka med sig en liten regnskog av frukt hem.

Sammanfattningsvis vill jag väl konstatera att första klass inte är något jag ämnar åka regelbundet, men att det kan vara jäkligt skönt emellanåt. Det mest värda med uppgraderingen är frukosten och att slippa trängas.

Nu ska jag kura ihop mig på mitt säte och fortsätta njuta av resan.

Ha det gott!

PS! Berättade jag om frukosten? Att vi fick den serverad vid platsen? Är fortfarande i extas.