Rockskolan

Linda har ett filmtips till oss såhär inför den nya veckan, har du själv någon film du tycker är riktigt bra? Maila ett tips vettja!

Det finns dagar då man vill titta på någonting lättsmält. Jag är en sucker för School Of Rock, och det beror inte bara på att Jack Black är en fantastisk komiker och artist utan även för att det är så underbart att se en film som faktiskt handlar om musik (rock!) och som har en sjukt underhållande story. När du tittat klart på filmen har du en helt ny repertoar av musik att lyssna på och inspireras av.

Dewey (Jack Black) är en dagdrivare vars enda ambition är att bli en rockstjärna då han blir kickad ur sitt band. För att få in lite cash utger han sig för att vara sin rumskompis Ned (Mike White) och får ett vikariejobb på en överklasskola. Han inser snart att klassens elever sitter på stora musikaliska talanger och ser chansen att vinna den välrenommérade tävlingen ”Battle Of The Bands” och håva in stora pengar. Snart byts fysik ut mot rockhistoria och istället för att räkna matte får eleverna öva på sina instrument. Men det projekt som Dewey försöker genomföra i största hemlighet kommer snart att stöta på stora problem.