Saras sommartips

Såhär efter midsommar lägger vi på Tjejkraft in några tips för kommande sommardagar. Vad är egentligen skönare än lite fest och lekar ibland?

En bra sak med högtidsfester är att det finns så många traditionella lekar och aktiviteter att man egentligen aldrig behöver ha tråkigt. Midsommar har tyvärr blivit starkt förknippat med snaps och fyllesång, men egentligen är det en fest då man verkligen kan ha kul utan sprit! Det hade vi i år. Vi var fullt upptagna av blomplockning, kransbindning, fiske och musik. För den som inte gillar små grodorna och blomsterpynt finns andra roliga alternativ både för villa och lägenhet. Många går att tillämpa på andra fester också. Här kommer några förslag.

Dragkamp och säckhoppning eller stafetter (t.ex mumsig kokostopp-stafett där snabbätare har en stor fördel!)
Kubb eller krocket
Tipsrunda om t.ex kompisgänget eller midsommartraditionen
Bildbingo (bingobricka med bilder på föremål som ska hämtas eller hittas, bra på bilresan också!)
Frågesport/musikquiz
Barnkalaslekar; t.ex kasta ringar (kransar?) över pinne, plocka äpple ur vatten, kasta pil på fyllda ballonger, vattenkrig (med balonger eller vapen).

På midsommar får man, ja ska man nästan leka även om man är vuxen. Det är skitkul, och jag tror att det är allra roligast för de som är nyktra men ändå vågar släppa loss eftersom de är bland trygga och busiga vänner.

Hoppas att ni hade en lika rolig midsommar som jag!

Vill ni ha fler sommartips? Kolla HÄR