Seminarium 14 juni: Kan systerskap förebygga psykisk ohälsa hos tjejer?

Den 14 juni klockan 08.30 presenterar vi resultaten av forskningsstudien ”Systerskap för att främja unga tjejers hälsa” i samarbete med forskare vid Örebro universitet. 

Bättre självkänsla, mer motiverad och nöjdare med livet. Så tycker flera unga tjejer att de mår efter att ha fått en Storasyster genom Tjejzonen. Nu har forskare från Örebro universitet undersökt Storasystermetoden inom ramen för en omfattande studie om förebyggande åtgärder kring psykisk ohälsa hos unga tjejer.

Forskarna beskriver Storasystermetoden som ett framgångsrikt koncept väl anpassat för målgruppen, unga tjejer 10-25 år. Men varför verkar det fungera?

På frukostseminariet presenterar vi de viktigaste resultaten av studien samt bjuder in till diskussion kring vikten av effektiva förebyggande metoder för att vända den negativa trenden med den ökande psykiska ohälsan hos tjejer.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost.

Tid och datum: 14 juni klockan 08.30-10.00. Frukost serveras från klockan 08.00.
Plats: Sensus Möte, Klara södra kyrkogata 1, 111 52 Stockholm.
Anmälan: Anmäl dig via Sensus hemsida (öppnas i nytt fönster)
Sista anmälningsdag: 7 juni.
Medverkande: Madelene Larsson, forskare vid Institutionen för hälsovetenskaper, Örebro universitet, Thintin Strandman, grundare av och ordförande på Tjejzonen, Maria Munkesjö, stödverksamhetsansvarig på Tjejzonen.

Från vänster: Thintin Strandman, Madelene Larsson, Maria Munkesjö.

Om studien
Den fyraåriga studien ingår i ett forskningsprogram vid Örebro universitet om genusinriktad ANDT-prevention (alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksförebyggande insatser) med stöd av Folkhälsomyndigheten. Ansvariga för studien är Madelene Larsson, doktorand och Camilla Pettersson, lektor i folkhälsovetenskap samt forskningsledare Charli Eriksson.

I samarbete med: