Sex, drugs and rock n roll

I sin bok Hey Dolly skriver Amanda Svensson:

Så här ligger det till: Jag föddes för att stå rakryggad i cocktailklänning med de största diamanterna runt min hals. Inte för att stå naken med skrynkliga fingrar och tår i ett badrum som luktar kattbajs. Jag föddes för att snorta kokain i världens alla glittrande huvudstäder och gifta mig i Vegas. Jag föddes för att vara groupie på amerikanska rockklubbar eller bli seriemördare. Allt som är dekadent eller gläsande eller farligt skapades för mej men här står jag med en pojkvän som ett år efter studenten fortfarande bor hemma och vars definition av lyx och äventyr är en Statoil-cigarr på nyårsafton.

Det klack till i mig första gången jag läste utdraget. Jag kom på hur jag och en kompis brukade fördriva tiden med att drömma om hur våra liv skulle se ut om vi var rockstjärnor. Vi skulle ha långt hår och vingla runt på 15 cm klackar. Dricka sprit på morgonen, röka oss hesa och festa hela tiden. Stryka runt längs väggarna på mörka barer i svarta små fodral och ragga loss. Vara så jävla coola! Bara glamour, ingen baksida.

När jag var 15 år blev min bästa kompis drogberoende och inte långt senare förlorade jag honom. När jag var 20 år flydde mina kompisar hem från en europeisk storstad där de börjat ta kokain och de sa att de kom hem i sista sekunden. Det är inte glamoröst att sitta ensam på ett snuskigt golv inne på en toalett och dra i sig en lina. Det är inte coolt att ligga full hemma i sin säng och vara helt säker på att rummet är fyllt av människor som vill skada en. Det är inte ballt att kissa på sig, kräkas, spilla ut sin drink och säga FUCK YOU till sin bästa kompis.

Även om jag kan dagdrömma om ett upfuckat liv i LA eller Paris vet jag att jag aldrig skulle göra det i verkligheten. Jag har både upplevt och sett knarket och alkoholens baksidor och VET att det kan så så jävla illa om man inte passar sig.

Hur glamorösa känns Amy Winehouse, Kate Moss och Lindsey Lohan på de här bilderna? Inte så rockiga som man drömmer om…