Sex & Kärlek

Oavsett om man har haft sex eller inte finns det hos de flesta människor föreställningar kring vad sex är, eller kanske framför allt, vad sex borde vara.

Sex är något högst privat, men också en allmän angelägenhet. Det skrivs om sex i alla möjliga tidningar, det pratas om sex i tv-program och människor som har ”riktigt” sex på teve har blivit vardagsmat sedan dokusåpan Big Brother hade premiär i början av 2000-talet. Man brukar säga att samhället har blivit ”sexualiserat” de senaste åren och syftar då på just det här, att det skrivs och pratas så mycket om sex i media (och i andra sammanhang) och man menar ofta att det är en dålig grej. Många tycker att det sexualiserade samhället pressar unga tjejer (och killar) att ha sex tidigare än de egentligen vill, ”ställa upp” på saker de inte har lust till och att de sexuella övergreppen ökar på grund av att det ligger så stort fokus på sex.

När vi på redaktionen satt och spånade på vad vi skulle kunna skriva om under temat sex slog det oss att det första man kommer att tänka på då man ska diskutera unga tjejer och sex är tråkigheter som våldtäkt och sexuella övergrepp. Och det gjorde oss förbannade. Vi ställde oss frågan; om det här var en sajt för killar, skulle vi tänkt på samma sätt då? Nej, självklart inte. Då skulle tankarna genast gå till det schyssta i att vara riktigt kåt, eller en text om olika roliga sexställningar. Och det här går vi bara inte med på!! Därför bestämde vi oss för att skriva om våldtäkt och sexuella övergrepp där det faktiskt hör hemma – under temat om makt. Sex & Kärleks-temat kommer vi att fokusera på sånt som är härligt, roligt, spännande och kanske lite läskigt med sex och relationer. Så luta er tillbaka och njut!

Som vanligt får ni hemskt gärna skicka egna texter till oss som vi kan publicera på bloggen, maila redaktionen@tjejzonen.com