Slitz och feminism

Amanda Schulman skrev ett intressant inlägg om tidningen Slitz som har fått minst sagt intressanta kommentarer.

Hon kom över ett nummer av senaste Slitz och såg fram emot lite kul läsning om hur unga killar tänker och lever idag. Istället möttes hon av en fruktansvärt skev kvinnobild och kränkande reportage om tjejer. I inlägget gör hon ett uppror – bojkotta tidningen, för våra döttrars skull och många fyller i med och för våra söner.

I kommentarsfältet är ordet feminism överrepresenterat. Återigen blir ett viktigt ämne förminskat till enbart en kvinnofråga som enbart radikala kvinnokämpare och manshatare driver. De som håller med Amanda blir avfärdade som hycklande feminister, som hittar på problem och går för långt i debatten. Vad de inte ser är att Slitz kränkande på så många olika plan! Den skeva kvinnobilden nedvärderar inte bara tjejer utan också killar. När man beskriver en tjej med orden ”bröst som står rakt ut och ser ut att säga hej”, rumpa som ”är en fröjd och ben som ingen frisk kille skulle ha något emot att granska på nära håll” och avslutar med att skriva ”kom ihåg att 10-poängaren du spanar in på krogen egentligen är en fyra-femma på skalan…. Men ikväll kan ni ju ligga, inte sant?” förminskar man alla killar till primitiva idioter som bara går igång på bröst, rumpor och långa ben. Inga som någonsin skulle kunna tända på en tjej bara för att hon är smart, snäll eller rolig. Och tjejerna blir reducerade till varelser som på en klättrande skala är mer eller mindre liggvänliga.

Hallå 2011! Har vi inte kommit längre genus och jämställdhetsdebatten än att vi tolererar att sex, kärlek, manligt intelekt och kvinnor överlag framställs på ett sånt iq-befriat och trist sätt. Varför vill man förmedla en sådan skev och otroligt kränkande bild av båda könen? Vi på tjejkraft är absolut med i Amandas kampanj, för allas skull!

Kärlek  – bara en fråga om utseende?