Sluta fråga hur jag mår och sätt på mig istället!!

När man är 15 och precis vuxit ur barnhullet, fått bröst och plötsligt har en rumpa som verkar intressera det motsatta könet så kan man, utan att egentligen ifrågasätta om det är ok, låta killarna i klassen kladda på en på ett sätt som skulle få vilken vuxen person som helst fälld för sexuella trakasserier. För det känns bra att bli uppskattad. Att bli sedd.

När man är 19 år och efter X antal bortamatcher inser att den där äckelkänslan man har över sin egen kropp försvinner när någon gillar den och vill ligga med den, så kan man börja jaga efter kicken man får när någon vill ha en. Det spelar efter ett tag mindre roll vem det är, så länge man inte behöver gå hem själv; så länge någon ser en.

När man är 23 år och ens första långa förhållande tagit slut för att killen tjatade om att ”man verkade må dåligt” så kan man börja söka sig till killar man egentligen avskyr. Man avskyr dem för att de bara ser en kropp, men de frågar inte hur man mår utan sätter på en, för det är det man ber om; och då försvinner äckelkänslorna och man mår bra. Tills de på morgonen smyger ut med skorna i handen.

Sex som självskadebeteende kan se ut på olika sätt, men precis som med andra självskadebeteenden så blir det svårare och svårare att få ”kickar”. Man kan till slut hamna i situationer som är svåra att ta sig ur, för det är så man lärt sig att trycka bort ångesten, det är så man får ”bekräftelse”. Det är förrädiskt på det sättet att det utifrån kan se ut som om man gör det för att man vill, inte för att man känner att man måste.

Detta kan vara extremt svårt att prata om och förklara för någon annan, speciellt om man inte riktigt själv förstår varför man gör som man gör. Men har man någon i sin närhet som man litar på så är det bra att berätta, problemet är vanligare än man tror och många kan känna igen sig.

Det finns många tjejer här på Tjejkraft som vill höra din berättelse och kan känna igen sig, så skriv! Och kom ihåg att det är helt ok att vara anonym, det viktiga är att man får det ur sig.