Sökes: passande synonym till "fitta"

Jag fick en kommentar på en text jag skrivit med titeln Fittfakta, en text som behandlade just det, lite fakta om fittan och tips på var man kan läsa mer. Jag tänkte svara på kommentaren här och nu eftersom fler kanske reagerade då jag använde the f-word.

Anonym

Ordet ”fitta” är kanske inte det bästa ord du kunde ha skrivit, låter en aning vulgärt!

Hej Anonym!

Tack för din kommentar. Jag är ledsen om du blev stött av mitt ordval, men jag föredrar personligen ”fitta” då man talar om kvinnans kön. Vad skulle man annars säga? Slida? Vagina? Näe, det låter, precis som ”penis” då man snackar om killars kön, alldeles för kliniskt för min smak. ”Muffa”? ”Muffla”? Mja, kanske, men det känns inte heller bra. Det blir liksom för gulligt. Vissa säger ju ”framstjärt”, men alltså, allvarligt, det är ju ingen stjärt. ”Snippa” är ett hyfsat nypåfunnet ord som då skulle vara någon slags motsvarighet till det betydligt mer etablerade ”snopp”. Men alltså, snippa, känns inte det lite mycket dagis? (Kanske är det en förskollärare som myntat uttrycket?)

Du skriver att fitta ”låter en aning vulgärt”. På vilket sätt? Det var inte min mening att provocera, utan jag använde helt enkelt det ord som, enligt mig, känns bäst. Vilket ord skulle du ha använt?

/Ewonne