Sommardricka

Så – sommaren är här – och jag vet inte om jag är den enda som känner att med sommaren kommer festandet, festivalerna och strandhänget nästan som om det vore en tradition. Och väldigt, väldigt ofta kommer också pressen att dricka sig redlöst berusad och göra bort sig. Jag kan inte vara ensam om detta.

När jag var yngre tänkte jag att man var tvungen att dricka när man hängde på denna typen av ”event”, för annars var man liksom lite töntig. Men efterhand har det nog hänt både en eller tjugo gånger, dels har jag varit på fest när jag varit tvungen att jobba dagen efter. Och sen har jag varit för trött för att dricka utan att somna. Och sen har jag i perioder inte haft råd med något annat än läsk. och det har naturligtvis varit jobbigt att umgås med fulla människor när alla beter sig som idioter runt om en. Men å andra sidan har det varit helt OK. Och jag har knappast varit töntigare än de som dricker 7 or, däckar på en gräsmatta och vaknar upp med en ful solbränna.

Så vad tycker ni? Finns det situationer då ni känner er pressade att dricka trots ni inte vill? Eller tycker ni kanske att det inte är så farligt och att det är lungt att dricka om man är över 18? Vad har ni för erfarenheter? Tycker ni att ”vuxna” människor har missuppfattat och överdriver farorna med att dricka? Berätta!

tumblr_mnyqe2X7XQ1qio0aso1_500