Magies Sommartips #1 (Stockholm)

Vi på redaktionen har skrivit ner våra bästa sommartips till er, våra kära tjejkrafts-läsare. Först ut i redaktionen: Magie!

Nu är det juni och officiellt sommar, även om vädret inte verkar ha hängt med.

När jag var yngre hade varken jag eller flera av mina kompisar möjlighet att åka på semester på sommaren. Ibland var till och med bio eller grönan för dyrt för att kunna unna sig mer än någon enstaka gång. Men många gånger hade vi det väldigt roligt ändå. Det gäller att vara lite kreativ och hitta rätt information bland de tusentals budskap som vi blir påprackade varje dag. Jag tänkte därför att försökte leta efter och skriva om saker man kan hitta på under sommaren för lite eller inga pengar.

Mitt första tips är Parkteatern. Om man aldrig varit på teater är det ett utmärkt sätt att prova och det kostar ingenting. Man kan gå själv eller med någon annan. Varför inte bre några mackor och ta med en termos och en filt och ha picnick med underhållning! Gå in HÄR och kolla programmet. Själv tycker jag att två pjäser verkar särskilt intressanta. Den första heter ”127” och handlar om två killar från Skärholmen som lyckas, trots eller pga att de är från förorten. Den andra heter ”En sömnlös kabaré” och handlar om känslan och tankarna när man inte kan somna. Men det finns många fler pjäser att välja från och de spelas runt om i Stockholm under alla tre sommarmånaderna.

Genom det här sommarnöjet får man förutom gratis underhållning kanske även ett nytt intresse för teater och inspiration till kreativitet!

(Ps. Vill man vara säker på att få bra platser är det nog inte fel att vara där lite innan pjäsen börjar!)

Bild