Sömnproblem?

Det finns en sak som jag verkligen avundas andra.
Alla andra verkar ha den där helt naturliga förmågan att somna utan problem.
Det där med att sova verkar inte ens vara ett issue. Kl 23 eller 24 är man trött och man vill sova så då lägger man sig och så somnar man rätt snabbt och sen sover man.

Jag är verkligen extremt avundsjuk på det här. Jag säger inte att jag lider av insomnia, men det här med att sova verkar inte falla sig riktigt lika naturligt för mig som för typ alla andra. Även om jag är trött så ligger jag i sängen och blir yr av alla tankar som far runt i huvudet. Eller så blir jag klarvaken precis när jag ska lägga mig. Och det spelar ingen roll om jag lägger mig tidigt, sent, efter 24 timmar av vakenhet… att somna går sällan riktigt smidigt för mig.

Jag tänkte att det kanske fanns andra där ute som också har svårt att somna ibland så jag tänkte dela med mig av de få tips jag tycker funkar, och jag tar gärna emot era tips:

* Yoga innan läggdags – 15 minuter räcker för att jag ska slappna av och somna lättare
* Johannesört – ett lätt ångestdämpande naturläkemedel som funkar super för mig men som inte alls funkar att kombinera med några andra läkemedel. Då menar jag typ absolut inga andra läkemedel alls. Viktigt! Johannesört kan minska effekten av p-piller så kombinera absolut inte dessa två!
* Att skriva av sig – om tankarna far runt i huvudet brukar det funka att gå upp, skriva av sig riktigt ordentligt och sen försöka lägga sig igen.
* Att planera saker i huvudet – jag gillar personligen att planera vilka hundar jag skulle skaffa om jag hade möjlighet eller vilka aktiviteter jag skulle låta mina framtida barn gå på. Det brukar hjälpa att samla och fokusera tankarna och går man in på detaljplanering blir hjärnan trött.

Sov sött!

tumblr_mu5qewaHws1rmhhnno1_500

Bild