Söndag förmiddag

När jag bodde på Island lärde jag mig snabbt termen Gluggiveður. En term som inte finns på något annat språk.

Kortfattat betyder det fönsterväder, alltså väder som är tillräckligt fint för att man ska njuta av att se det från insidan av ett hus. Se strålarna skina på kullar och värma upp stenar. Men väder som är så pass dåligt att man inte vill gå ut. Regn är inte gluggiveður, Inte heller moln, dimma, solsken eller solnedgång. Det är liksom finfult.

För mig är söndagar gluggiveður, fast på insidan. Mer som en känsla och sinnesstämning än någonting man hör på väderleksrapporter. Jag har söndagsångest varje vecka.

Denna, enligt mig, oinspirerande dag som är i seriöst behov av lite umami, lite glitter och en fin ansiktsmålning. Om söndag var en roman skulle jag sälja den på loppis. Om söndag var en klänning skulle jag sy om den och om det var en maträtt skulle den behöva lite ketchup.

Och jag kan väl inte vara ensam! Så om ni som jag känner er uttråkade, lite deppiga eller kanske tvärtom inspirerade och levnadsglada, varför inte skriva några tips?!

Skriv vad ni har för er idag, ta bilder, tipsa om ett youtube klipp, en film eller en bra bok. Maila oss på tjejkraft så dyker det upp på bloggen! 

Jag skulle älska att se lite bilder, några ord eller höra en låt. Lite tips för alla oss som vet vad man pratar om när man pratar om söndags-feeling!

Maila amanda.malmquist@tjejzonen.se

Bild