Spådomar

Jag träffade en kompis idag som berättade om en vän till henne som hade varit hos en spådam. Rent spontant tyckte jag att det lät rätt skumt. Vågar man tro på sånt där? Men tydligen så hade den där damen börjat berätta saker som hon omöjligt kunnat veta. Som att den här tjejen vamed om en operation när hon var liten och att hon är idag har men från den. Och att hon brukar brosta tänderna för länge och för hårt. Och att hon träffar två killar: en som är blond och kort och en som är mörk och lång.

Då hajjar man till. Hur sjutton kan hon veta det? Och eftersom det är sant, är allt det andra sant då också? Spådamen berättade nämligen hur gammal hon skulle vara när hon gifte sig, hur många barn hon skulle få och hur hennes liv i största allmänhet skulle utvecklas.

Skulle ni våga gå till någon och få er framtid utläst? Först tyckte jag att det lät spännande, men när jag tänkte efter kom jag fram till att det ju egentligen är raka motsatsen. Tänk om man visste när man skulle träffa den rätta: hur skulle man då kunna ge sig helhjärtat in i ett förhållande innan det? Och tänk om man får höra sånt man inte vill veta: att man kommer att bli sjuk eller att någon som står en nära kommer att gå bort. Jag har en annan vän som fick hör av en spådam att han skulle dö i en bilolycka innan han fyllde 25 år. Det resulterade i att han motvilligt satte sig i en bil och att han vägrade ta körkort. Han fyller (som tuuur är) 27 år nu i vår.

Hur känner ni? Tror ni på sånt här och skulle ni våga få er framtid förutspådd? Eller har ni kanske gjort det någon gång?