Starka kvinnor

Starka kvinnor

Jag vill lyfta fram några starka kvinnor som är internationellt kända och som man får sådan inspiration av! När man läser om dem så känns det verkligen som om ALLT är möjligt.

Lily Allen

Lily slog igenom med buller och brak 2006 med singeln ”Smile”, från det prisade albumet Alright, Still. Lily blev snabbt en förebild och symbol för starka kvinnor som gjorde musik på sitt eget sätt. Hon är ett exempel på hur en ung tjej genom att bara vara sig själv och tro på sig själv kan göra ett avtryck i en bransch som domineras av erfarna giganter.

Hennes pappa Keith Allen är en känd komiker i England, men hon tog sig fram helt på egen hand. Hon kom från ingenstans och blev känd genom att hon fanns på MySpace och fick i samma veva en egen dokusåpa. Hon har utmärkt sig genom att ha en egen kaxig klädstil. När hon på Glamour women of the year- galan tog emot priset Editors special awards, bar hon den kända klänningen med halshuggna Bambi på vars blod sprutade ut från halsen. Trots sina, ibland inte så stilfulla, outfits så har hon blivit en stilikon och har blivit utvald av Carl Lagerfeldt att vara Chanels ansikte utåt i olika kollektioner. Inte illa för en helt vanlig engelsk tjej.

Lady GaGa

Ingen har väl missat Lady GaGa´s genombrott? Hon spås bli 2000-talets Madonna med sin oräddhet, kreativitet och framåtanda. GaGas musikstil är inspirerad av glamrockartister som David Bowie och Freddie Mercury, men även popartister som Michael Jackson och just Madonna och har utgjort inspiration. Till dags dato har hon sålt över åtta miljoner album och trettiofem miljoner singlar digitalt, världen över. Hon följde sina ambitioner från tidig ålder och hennes envishet, övertygelse och hårda arbete har gjort henne till den framgångsrika artist hon är idag. You go girl!

Operah Winfrey

Hon är en internationellt känd amerikansk mediapersonlighet,mest känd för sin unika och prisbelönta talkshow (går på tv 3 på dagtid här i Sverige). Jag måste nämna henne under ämnet starka kvinnor eftersom hon kommer att gå till historien som en av de mest framgångsrika kvinnorna i historien! Hon gjort en sådan otrolig resa i sitt liv. Från fattig flicka på landsbygden i amerikanska södern med drömmar att som svart bli journalist – till att bli en av världens mäktigaste kvinnor. Hon växte upp på 1950- och 60-talet då segregationen mellan svarta och vita var väldigt stor i USA, så hennes ungdomsdrömmar ansågs vara i det närmaste ouppnåeliga. Men hon har trotsat alla odds och lyckats. Och det med råge. Hon är rankad som den rikaste afroamerikanskan under 2000-talet och är en av de mest inflytelserika kvinnorna i världen inom både politik, samhälle, utbildning och andlighet.

Hennes karriär inom mediebranschen började som en nyhetsuppläsare och reporter för en TV-station i Nashville. Hon var den första afro-amerikanska kvinna att bli en. Senare skulle hon ta över en show som fick namnet ”The Oprah Winfrey Show”. Programmet ses av mer än 20 miljoner amerikaner varje vecka. Den är internationellt sänds till över etthundra länder världen över. Oprah har även ett eget produktionsbolag- ”Harpo Productions” som bland annat producerat filmen ”Precious”, som handlar om en tonåring som har ett hemskt liv men som vänder det.

Se trailern till filmen med bland andra Mariah Carey HÄR.

Oprah, som nu är över 50 år, fortsätter att följa sina drömmar som bland annat är att utbilda fattiga flickor i Afrika så de får en bättre framtid. Hon är också producent, framgångsrik skådespelerska och en filantrop. Hennes motiv är att förändra samhället till det bättre. Hon är en mottagare av flera utmärkelser och framgångar och nominerades till en Oscar. En kvinna att bli riktigt inspirerad av! Man kan uppnå allt man vill om man vågar drömma och tror på det man vill.