Vill du bli Storasyster Online på Tjejzonen?

Tjejzonen_Bli_Storasyster

Just nu söker vi på Tjejzonen volontärer som är mellan 28 och 35 år, identifierar sig som kvinna och som vill lyssna, stötta och peppa. Du vill vara en positiv förebild för tjejer och unga kvinnor. Som Storasyster kommer du att matchas med en Lillasyster som är cirka 10 år yngre än dig och ni träffas 4 timmar per månad via Skype. Tanken är att en ska ”hänga” med sin lillasyster, prata om det hon vill prata om. 

För att ha möjlighet att bli Storasyster måste du gå Tjejzonens grundutbildning på nätet samt kunna delta under vår uppdragsutbildning som sker digitalt på Zoom den 11 april mellan klockan 16.30-20.30.

Utöver utbildning så handleder vi även våra volontärer för att vidareutveckla dem i rollen som Storasyster. Handledningen är till för att stötta i svåra frågor, vägleda i olika situationer och uppmuntra.

Vi har en orubblig tro på tjejers styrka och förmåga att hjälpa sig själva. Vi vet hur viktigt det är för den psykiska hälsan att känna sig sedd och bekräftad som människa. Vi vet också att den som har blivit bemött med respekt och blivit lyssnad till i sin tur ger lyssnandets gåva vidare.

Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar förebyggande för att minska psykisk ohälsa hos tjejer. Vår vision är ett samhälle där den mänskliga rättigheten att bli lyssnad till respekteras. Skicka in din ansökan till oss så kontaktar vi dig och bokar in en video-intervju. Glöm inte att inkludera din ålder och bostadsort i din ansökan.

Om uppdraget

Uppdraget utförs hemifrån eller där du har internetuppkoppling.

Sista anmälningsdatum

2022-05-07

Se annonsen i sin helhet och ansök via Volontärbyrån